Efter en lunch med Johan Ronnestam idag insåg jag hur oerhört mycket spännande som finns inom den digitala världen. Samtidigt blev jag varse om min egen okunskap om nätet och hur fantastiskt mycket det finns att lära! För mig är bloggvärlden någonting helt nytt, jag har vare sig bloggat själv eller läst bloggar tidigare. Skälet till att jag har dragit igång denna bloggen är min brinnande passion för det jag jobbar med och iNEED, bolaget som jag har startat. Ytterst handlar det om att jag upplever rekryteringsvärlden som en ganska konservativ värld. Det finns väldigt många regler om vad som är rätt och riktigt. Som tur är lever vi i en tid där vi som människor inte behöver acceptera att allting som länge har sett ut på ett visst sätt måste se likadant ut framgent.

Med sociala mediers intåg har sättet vi människor kommunicerar på förändrats väldigt snabbt! Vi lyfter inte luren och ringer varann på samma sätt, sms har blivit allmän standard och vi skickar ett mess på Facebook i syfte att stämma av något. Vi kommunicerar mer med fler men kommunikationen sker på andra sätt. Rekryteringsvärlden är lite grann som bilvärlden, man försöker med näbbar och klor hänga kvar vid sina stabila och trygga sätt. I helgbilagan ser man fortfarande bilannonser där man bjuder på korv och läsk till barnen och det finns ett gäng platsannonser där företagen försöker framstå som jättespännande. Det kommer att förändras, tro mig!

Att sparka igång ett bolag på denna arenan var nog det roligaste jag har gjort! Det finns 1000 nya spännnade grejer att utveckla men det viktigaste att hålla i åtanke är – vad är syftet? De tekniska verktygen ska ligga till grund för att stödja de processer som vi har. Det handlar dagligen om att lägga örat mot asfalten och lyssna av, man måste hela tiden fråga sig om vi gör rätt. So far har vi på iNEED lyckats ligga i framkant med våra metoder, men den dagen vi slutar ifrågasätta oss själva, då tappar vi mark direkt.

Tack Johan för den läxan idag! Nu är det bara att läsa igenom din bok med x antal hundra sidor för att fortsätta skolarbetet:-) Vill man så kan man, inställningen är det som gör skillnad!