Eftersom vi i stort sett tillbringat varje kväll på hotellet var det igår dags att se vad Fuerteventura erbjöd kvällstid. Vi blev rekommenderade att börja på en restaurang som hette Gambrinus. Vi åt olika sorters kött och vi var samtliga oerhört nöjda med både råvaror och tillagning. Till detta drack vi det röda vin som de rekommenderade, det var definitivt resans kulinariska höjdpunkt! Personalen som jobbade där var riktigt på tårna och vi fick verkligen full attention.

Efter det tänkte vi inspektera nattlivet, vi började på en bar som hette Connors. Där satt alla och kikade på American Idol, det kändes helt fel så vi stötte i oss våra öl och gick ner till taxistationen. Taxichaufförer brukar alltid vara pålitliga när man behöver information. Vi hoppade in i en taxi och bad honom att köra oss till något disco, där vi kunde dansa lite. Tyvärr är inte deras engelska alltid den bästa, därför blev vi körda till en bordell. När vi insåg var han kört oss, blev vi rätt förbannade, så det slutade med några väl valda svordomar och sen fick han köra tillbaka oss till hotellet. Där gick vi in och frågade var man skulle gå och blev hänvisade till en bargata. Väl där hamnade vi på nån rätt risig karaokebar där vi tog en drink, sen valde vi att tacka för oss och gå hem och sova.

Sista dagen valde vi att hoppa över golfen och istället lägga oss vid poolen, ett skönt beslut. Första dagen där man bara kunde koncentrera sig på att göra ingenting, ibland är även det underbart.

Det var kul att lära känna Christer och Bosse som jag inte hade träffat förut. Christer som heter Ekman i efternamn, visade sig vara en stjärna på golf. 2 raka 65 scorer på Las Salinas är inget man bara skojar bort. Förutom att spela fantastiskt bra golf driver han även en webbyrå vid namn Backspinn, ett passande namn med tanke på hans golf. Han finns även med på Twitter.

Bosse som heter Lasson i efternamn var en mycket intressant bekantskap. En man på 65 år, med ett ständigt leende och glimten i ögat. I Ystad är man stolt över denne man som anses vara en av europas bästa fotografer. Han hade både EM – och SM tecken i sin samling, imponerande. Jag visste inte ens att man kunde tävla i fotografering. Bosse tog oss med på en resa i fotograferandets konst och 45 års utveckling är spännande att lyssna på. Han hade en och annan fantastisk story att förtälja, jag tackar, bugar och lyfter på hatten.

Den sista resenären är min ordinarie vapendragare på golfresor, Staffan ”kocken” Ohlsson. Han upplevde den här resan som rätt tuff. Trots 2 sänkningar så slutade det med att han fick stå med portmonnän i handen när varje runda skulle summeras. Han fick agera sponsor den här veckan, tufft att lira med killar som gör 65 och 66 rundor. Staffan hittar ni som servitör på restaurang Griffin i Stockholm. En restaurang som är känd för att ligga i topp avseende bra kött, jag kan varmt rekommendera den. Staffan finns nu också på twitter. Vi registrerade ett konto till honom för att han skulle få möjligheten att hänga med.

Summa summarum kan vi bara konstatera att vi har haft en kanonvecka! Hotellen och vädret var kanon, däremot kan man som duktig golfspelare önska lite mer utmaning på banorna. Som medelgolfare lär man dock gilla dem, relativt snälla med mycket rull och ganska enkla greener. Solresors resenärer lär åka härifrån med ett leende på sina läppar.  Med detta ber jag att få tacka för förtroendet som Solresors golfreporter. Nu återgår jag till min ordinarie tjänst som VD för iNEED, nu byter jag shortsen mot kavaj och skjorta. Livet handlar om kontraster, det skapar balansen. Tack så mycket för att ni har följt oss på resan. Ni får gärna fortsätta att följa bloggen.