I veckan som gick fick jag ett väldigt roligt uppdrag! Jag ska för Solresors räkning bege mig till Fuerteventura och spela golf och blogga om det under en vecka. Jag kommer att ta med mig en kompis ner och tillsammans ska vi göra en utvärdering om banor etc. Det är roligt att se alla kommentarer från människor som gratulerar men också de som anser att jag har flyt som får såna här uppdrag.

Om man som jag stått och slagit golfbollar från tidig morgon till sen kväll under 20 år, för att sen starta företag och i snart 4 år förtvivlat kämpa 12 timmar om dygnet känns det rätt välförtjänt att få lite payback. Resan att försöka nå sina mål kommer sällan gratis. Det är ofta blod, svett och tårar! Jag vet inte hur många gånger min bil har varit sist kvar på golfklubbens parkering. Där har jag ensam stått och slagit bollar, allt i förhoppning att lyckas nå de mål jag satte upp. När jag sen drog igång iNEED satte jag upp höga mål. Än så länge är vi inte där, men vi kämpar varje dag för att lyckas nå dit.

 

Mina arbetskollegor kan nog många gånger tycka att jag är rätt jobbig. Framförallt mina kollegor på säljavdelningen, där jag konstant ligger på och undrar hur det går. Jag försöker dock att tänka på hur jag gör det, även om jag inte alltid lyckas. Aktiv coaching är svårt, men om man vill nå målen krävs det energi och vilja av stål. Vissa dagar känns oerhört kämpiga, men det handlar väldigt mycket om att knyta näven i fickan och aldrig ge sig. Det finns ett ordspråk jag gillar, ”allt som inte dödar – härdar”. Det ligger mycket sanning i det. Motgångar gör oss många gånger bättre, starkare och klokare. Det gäller bara förstå orsaken och sedan agera utifrån den. Enbart hårt arbete leder inte till framgång, man måste också agera smart. Att lära sig sin marknad, sin produkt och ha känsla för trender är oerhört viktigt. Det gäller att vara modig och våga agera efter något man tror på. Som svensk är man fostrad att vara ”mainstream” d v s följa strömmen och göra som alla andra. Min resa har so far varit allt annat än mainstream. Inom mig finns alltid en ”röst” som frågar om det går att göra på något annat sätt, är detta den enda vägen eller kan man göra på något annat sätt? Jag har alltid varit orädd och nyfiken vilket gör att jag konstant söker information och ställer frågor. Det jag inte vet måste jag konstant ta reda på. Det här är egenskaper som rätt använt kan vara till godo, i golfsammanhang har de dock alltid varit en belastning.

 

För en tid sen genomförde jag en beteendeanalys som levererades i färger. Det var spännande, att få lite svar på varför man är som man är och samtidigt förstå människor runt omkring en. Beteendeanalysen syftade till att man ska lära sig förstå sin omgivning och kommunicera utifrån det. Om man förstår lite mer om sina medmänniskor är det väsentligt lättare att förstå sammanhang. Om man som jag är väldigt impulsiv, energisk och inte så strukturerad, kan det lätt bli en krock när jag möter någon som är mer eftertänksam. Jag måste lära mig att kommunicera på den personens villkor för att budskapet ska landa rätt. Eftersom jag i hela mitt liv varit intresserad av psykologi kan jag inte låta bli att bli fascinerad när jag upptäcker nya saker. Att förstå sin omgivning är allt annat än lätt, men om man är intresserad av andra människor kan man alltid lära sig lite mer.

Om några veckor bär det av till Fuerteventura, därför kommer jag att inom snar framtid sparka igång ytterligare en blogg. Den kommer att vara lite annorlunda uppbyggd än denna.