Hur många gånger har man inte hört ”du måste prioritera bättre”. Att prioritera är en av alla de utmaningar vi dagligen ställs inför. Det kan handla om allt men vi måste ständigt fatta nya beslut. Ordet prioritera betyder ”att välja bort” och med det i åtanke förstår man att det handlar om att ständigt välja bort saker till förmån för annat.

För mig har alltid jobbet legat mig väldigt varmt om hjärtat och av den anledningen har jag helt enkelt prioriterat ner den privata delen av mitt liv. Det har varit en prioritering som jag inte alltid funderat så mycket över, utan det har bara blivit så. Som f d elitidrottsman har man under väldigt många år tränat på att fokusera och det har nog gjort åtminstone mig en smula enkelspårig. För min egen del kommer jag nu att lägga större energi på mitt privata jag, detta för att skapa en balans mellan jobb och privatliv. Jag tror att man någonstans i livet måste sätta sig ner och fundera på vad man egentligen vill uppnå. Alla har vi olika mål med vad vi vill åstadkomma, det viktigaste är att prioritera det som i slutänden gör en lycklig.

Någonstans handlar det om att vara stolt över det man åstadkommer, att ge energi och glädje till andra och samtidigt få bekräftelse från människor i sin omgivning. För några år sen var jag på ett seminarium där föreläsaren, som för övrigt var en präst, nämnde en sak som etsade sig fast i mitt huvud. Hans ord var att vi alla människor har samma behov – att bli sedda med kärleksfulla ögon. Oavsett var i livet man befinner sig måste jag säga att det var bland det mest visa jag någonsin hört. Bekräftelse är något vi ibland lite till mans slänger oss med som något fult. Men håll med om en sak – ett par snälla ord kan vända en hel dag 🙂 I den stressade tillvaro vi befinner oss, blir det väldigt lätt att glömma vad som egentligen betyder något.

Lagom till att vi ska ringa ut det gamla året börjar tankarna om vad nästa år ska innebära gry i våra huvuden. För mig kommer 2011 att handla om en sak – att prioritera rätt i mitt liv.