Snart är julafton här och sen är det endast några dagar kvar av året. Som alltid den här tiden på året är det dags att reflektera, analysera och summera. En av de bästa sakerna med livet är att man aldrig vet vad framtiden bär i sitt sköte. Det enda man vet är att det kommer att hända nya saker som gör att man utvecklas och det ger åtminstone mig en kick. För mig är livet spännande, det är omtumlande och det slutar aldrig att förvåna en. När man tror att man äger en lösning kommer det ständigt in nya beståndsdelar att ta hänsyn till.

För mig har 2010 varit ett spännande år! På något sätt känns det här som året då iNEED verkligen lyfte och blev ett riktigt företag. Det finns nedskrivna processer, genomlysta avtal och en fungerande struktur. Det är en ganska häftig känsla att jag för drygt 3½ år sen satt hemma vid mitt köksbord och skissade på en affärsplan och helt plötsligt driver jag ett bolag med över 10 anställda och ett 60 tal konsulter. För 3 veckor sen hade vi den årliga julfesten för våra konsulter och kommentarerna som kom var alltifrån ”vad många vi är” till ”vi har varit med från början”. Just känslan att våra konsulter även pratar i ”vi” form är helt fantastisk! Det gjorde mig oerhört stolt och glad, för det är precis det vi har kämpat för. 2011 kommer vi satsa ännu mer på att bygga den här känslan.

En sak som jag tar med mig in i nästa år, är vikten av att trivas på jobbet. Det handlar givetvis om hur vi som medarbetare behandlar varandra men det handlar också mycket om arbetsmiljön. Jag tror många företag lägger för lite energi på att skapa en miljö där alla verkligen trivs. Det är trots allt rätt många timmar man spenderar i den miljön, så varför inte göra det ombonat och mysigt.

2011 kommer att bli ett otroligt spännande år för oss på bolaget. Vi kommer att etablera oss i minst 1 till stad i Sverige. Antingen blir det Malmö eller Göteborg eller så kan det bli båda 2. Min känsla inför det som komma skall är odelat positiv och julledigheten ska bli skön, men jag längtar redan nu till januari då allt sparkar igång på riktigt igen! Nu ska jag stänga ner datorn, låsa kontoret och bege mig i ut i ledigheten.

God Jul!