Häromdagen satt jag och diskuterade med några goda vänner kring vikten av ha ett mål. Tankarna kretsade kring olika sätt att nå ett mål och vad som är viktigast för att nå dit. För mig är målet något som många gånger kan vara lite diffust och dessutom tenderar jag själv åtminstone att förändra det över tid.

För några veckor sen lyssnade jag på en föredragshållare som var väldigt intressant. En av frågorna som han lyfte ut till oss i publiken var – har du upplevt morgondagen? Några svarade Ja på frågan och då fick de givetvis följdfrågan – hur kändes den? När vi hade diskuterat ämnet en del kom vi fram till att det enda som existerar är nuet, d v s ”här och nu”. Morgondagen kommer också att vara nuet när vi väl befinner oss där. Vad vill jag då ha sagt med detta? För mig är målet någon som hör framtiden till och det är resan som är intressant! Det vi gör varje dag, varje insats, varje skratt, varje klapp på axeln och den energi vi kan ge varandra. Många gånger är det så lätt att stirra sig blind på vart man ska att man glömmer att uppleva resan. Hur många gånger har man inte längtat efter en semester för att sedan uppleva den som lite stressad, kort och forcerad. När man sedan ser bilderna från den så är det lätt att drömma sig tillbaka och tänka på hur underbart det var.

För mig är resan viktigast, d v s det som händer varje dag! Är det någonting man kan påverka så är det nuet, allt annat är planering! I tider av julstress och annat är det lätt att glömma allt som händer. Min egen läxa är att bli bättre på att leva i nuet! Uppskatta det som händer på dagarna, ta bra beslut och var generös!