Om Next u

Next u heter bolaget som jag driver. Vi har valt att jobba med videobaserade tjänster inom rekrytering och bemanning. Det innebär att vi gör videopresentationer av kandidater samt videopresentationer av företaget, där vi visar den specifika avdelningen med de riktiga medarbetarna ute hos företagen. Skälen till att vi jobbar med videopresentationer inom rekrytering och bemanning är många, främst handlar det dock om att jag själv tror på människors olika energier. Det har många gånger visat sig vara de personliga egenskaperna som fäller avgörandet vid en bra rekrytering. Många gånger kan det vara inställningen och attityden hos individen som gör att man lyckas på ett jobb. Ett bra CV är ingen garanti för en lyckad rekrytering, däremot kan det vara en av pusselbitarna som gör att det blir bra.

När man studerat statistik över varför människor trivs alt inte trivs på sitt jobb, har ledarskapet visat sig vara av största vikt. Sedan kommer kollegor, arbetsmiljö och arbetsuppgifterna. Därför har vi valt att göra en videopresentation ute på arbetsplatsen, där chefen får möjlighet att säga några ord tillsammans med åtminstone någon av de potentiella kollegorna. Detta har visat sig vara en väldig fördel då det kommer till engagemanget hos de ansökande. Vi ser många gånger ett helt annat sug efter ett specifikt jobb efter att vi har gjort en film. Helt plötsligt blir bolaget och människorna på riktigt.

Jag själv har drivit bolag som jobbat med videopresentationer inom rekrytering och bemanning i över 5 år. Ursprungligen beror det på att jag tror att CV.et successivt kommer att försvinna. Det bygger på historik och jag själv tror mer på att det är framtiden som avgör. Kompetens är en sak men trivs man inte med sina kollegor eller chef så blir det inget bra. Därför är det flera pusselbitar som måste falla på plats när man rekryterar. De bästa rekryteringarna är många gånger de oväntade, de där som egentligen var en chansning från arbetsgivarens sida. De kunde inte sätta fingret på exakt vad som fällde avgörandet, men det kändes bara bra. I min värld krävs det att både magkänslorna, viljan och kunskapen ska passa. Eftersom CV är ord på ett papper (som dessutom kan vara svåra att validera), blir videopresentationer ett naturligt och bra hjälpmedel inom rekrytering och bemanning.

Detta är mina tankar och åsikter och våra kunder och kandidater delar dem i stor utsträckning. För mig är det ett kvitto på att vi gör ett antal saker rätt. Det känns bra och utifrån det fortsätter vi att utveckla vårt koncept framåt.

 

 

 

 • Hej! Det märks verkligen att du brinner för företaget och för att matcha rätt kompetens med rätt företag på ett lätt och professionellt sätt. Härligt uppfriskande att se!

  Blev så inpirerad att jag skickade in en spontanansökan!

  Lycka till!
  Christina

 • stefan.liden@ineed.se

  Kul att du gillar det Christina! Det här brinner jag för, det handlar verkligen om att se till att leverera nånting mer till dem som söker jobb.

  Såg din ansökan och vi tar ett möte om några veckor.

  //Stefan

 • Mattias Söderberg

  Hej,

  Jag har suttit och studerat sidan och läst lite om dina framgångar och kan inte annat än gratulera. Jag gillar upplägget med videopresentationen av både sökande och arbetsplatsen i sig.

  Jag hade aldrig hört talas om iNeed förrän jag såg en annons som säljare hos XL Office team. Jag skickade in en ansökan och fick kort därefter komma till er på iNeed för en intervju. De tog ca 2 veckor och sen vart jag kallade till en intervju hos XL Office Team.

  Nu idag, tisdagen den 13 september skrev jag på mitt anställningsbevis hos XL Office Team. Jag känner för egen del att videopresentationen var ett stor bidrag till mitt avancemang till en intervju hos XL Office Team. Jag vill iaf tacka för mig och kommer att rekommendera iNeed till vänner och bekanta som söker nya utmaningar i vardagen.

  Med Vänliga Hälsningar//

  Mattias S

  • stefan.liden@ineed.se

   Hej Mattias!

   Jag kan inte annat än gratulera dig till jobbet, så kul! Det är oerhört glädjande att du också har fått det intrycket av oss som företag 🙂 Jag ska genast vidarebefordra detta till alla mina kollegor, de kommer att bli jätteglada!

   Stort Lycka till på XL Office Team!
   Stefan

 • Per-Eric C

  Hej!
  Har en ful ovana (tidigare yrkesskada?) att hitta och påpeka språkfel som kan verka ifrågasättande när det gäller kvaliteten hos ett företag. Nu gäller det i och för sig denna bloggtext – högst upp sista raden:…som sedan… …sedan dess. Ett sedan för mycket, som gör att man stannar upp, något känns konstigt när man läser det…

  Fas 3, f.d. tidningsanställd

 • Kul grepp med video ansökningar, håller om att det i många ansökningsprocesser blir ett väldigt ifyllande av samma uppgifter om och om igen. Vad jag som arbetsgivare är intresserad av är som Du säger varför skall person ha jobbet eller i klartext vilken nytta tillför Den min organisation.