Vem är Stefan

En hopplös drömmare med stort hjärta och höga ambitioner. När jag var liten drömde jag om att bli fotbollsproffs, jag kämpade och slet i Värmdö IF, hängde alltid på Värmdövallen där jag stod och tränade skott. Har alltid haft en förkärlek till idrott i alla dess former, framförallt de som innehåller bollar. När jag var 13 år tog en fotbollskompis med mig till golfbanan, det förändrade mitt liv. Sen dess har jag älskat det spelet, så mycket att jag faktiskt hade en proffskarriär mellan jag var 20 och 26 år. Jag satsade allt på golfen och min förhoppning var att lyckas hela vägen, tyvärr nådde jag inte fram. Nån gång under resans gång byttes min glädje till prestationsångest och med den försvann glädjen för spelet. Det tog mig många år att hitta tillbaka till den igen.

Jag har sedan barnsben alltid trott att jag minsann ska förändra världen. Idag vet jag bättre, men ändå försöker jag fortfarande förändra den, om än lite mindre. Har alltid varit hopplöst envis och en riktig kämpe, ingenting ska vara omöjligt! Tyvärr har jag ofta kastat mig rakt in i hetluften vilket kanske inte alltid varit det smartaste. Har blivit duktigt tilltufsad under resan, men med inställningen ”allt som inte dödar, härdar” har jag genomlevt ett antal smällar! Har varit nere på 9 ett antal gånger, men historien bär man med sig för att inte göra samma misstag igen. Min styrka är min obotliga optimism, min svaghet är att jag är naiv. Tyvärr har den naiviteten kostat mig både pengar och förlorad vänskap, men som sagt, misstagen gör att man lär sig. Tack och lov har optimisten i mig alltid ställt om kursen och sagt ”nu kör vi Stefan”.

När jag gick ut nionde klass skrev jag ett examensarbete som handlade om att starta och driva eget företag. Det var min andra dröm efter golfen, att från grunden skapa något som jag kan vara stolt över. Att driva eget bolag är nog det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, samtidigt har det nog varit den tuffaste skolan också. Det har lärt mig oerhört mycket, jag har varit tvungen att växa. Att sitta som VD innebär att du fattar alla beslut, du har ingen chef att rådfråga, du måste hela tiden bolla med dig själv. Det har varit nyttigt, det handlar om att våga lita på sig själv, att intuitivt känna av och att bedöma risker för de beslut som fattas. Du måste också ha en egen motor, det finns ingen som sparkar på dig om du är lat. Som entreprenör kan jag idag se att jag haft nytta av golfen. Där fick jag disciplinen att träna, att inse att framgången är tätt förknippad med insatsen, arbetet måste helt enkelt göras. Det finns inga genvägar till framgång, det är hårt arbete, smarta beslut, bra omdöme och att omge sig med rätt människor.

Vid sidan av mitt företagande har jag fått lite spännande förtroendeuppdrag. Jag sitter med i Sälj – och Marknadshögskolans ledningsgrupp, i VD-tidningens redaktionsråd och med jämna mellanrum ger jag lite föreläsningar. Har kört föreläsningar på universitet och högskolor samt i olika forum inom näringslivet. Jag har alltid älskat att stå en scen, vilket är skönt om man som jag valt att prata inför grupper av människor.

I min blogg är jag väldigt öppen med mitt liv, det är helt enkelt sån jag är. Allt jag skriver här kan jag säga face to face till en annan människa, det är också mitt rättesnöre avseende sociala medier. Så länge jag kan säga saker kan jag också skriva det. Integritet är något subjektivt och vi alla har olika gränser för var vi väljer att sätta vår egen gräns. Jag har helt enkelt valt en öppen approach och det är också så jag ser på livet. Vi har ingen aning om hur länge vi lever, det enda vi vet är att det en dag kommer att ta slut. Fram tills dess handlar det om att LEVA, så mycket vi bara orkar och kan. Välkommen till mitt liv, mitt jobb, mina tankar och mina åsikter.

//Stefan