För mig är det kontrasterna i livet som gör det så fantastiskt. Igår åkte jag upp en sväng till Dalarna för att träffa en potentiell kund. När jag satt i bilen på vägen upp hade jag verkligen tid att tänka. Ibland är det så skönt att bara sitta i bilen, lyssna på musik och betrakta landskapet, så lugnt och stilla. På vägen tillbaka var jag tvungen att stanna till och bara kliva ur bilen för att verkligen känna lugnet, tystnaden och blicka ut över det annalkande fjäll landskapet. Att stå där några minuter gav en väldigt rofylld känsla och färden hem en fredageftermiddag var skön.

Idag tog jag en promenad runt kvarteren Vasastan/Birkastan och helt plötsligt befann jag mig vid Karlbergs station. Där stod jag en stund och blickade ut över de farande tågen, människorna som promenerade i solskenet och konstaterade hur mycket jag tycker om stadslivets puls. Att pendla mellan lugnet och pulsen är just den kontrast som jag uppskattar. Jag tror det är ganska överförbart till våra årstider. Skulle vi varje dag vakna upp till blå himmel, 20 grader och sol skulle vi så småningom ta det för givet. För mig räckte det med att idag se solen och upptäcka att det droppade från taken för att de första vårkänslorna skulle infinna sig. Det är en härlig känsla när det börjar spritta i kroppen och man börjar inse att våren snart börjar göra sig påmind. Man ser det i ögonen på människor man möter, det börjar glittra av hopp och kragarna som tidigare dolde halva ansiktet, är nu uppknäppta och vilar mot axlarna.

Det är även väldigt skönt att koppla bort det brus som ständigt omgärdar. För mig som är en aktiv deltagare i olika former av sociala medier är det ibland väldigt skönt att bara logga ur. Att ständigt hänga med, att konstant försöka utvecklas och förbättra sig själv, kan ibland skapa en inre stress som gör att man knappt hör sina egna tankar. Att koppla bort allt, logga ur och inte behöva tänka är många gånger som balsam för själen. För mig handlar det hela tiden om balans, att kunna vara med och deltaga på alla arenor men att vara medveten om att man behöver växla spår mellan varven. Att både stad och land har sin charm, att periodvis vara in – och utloggad , att njuta av vintern men längta till våren och att både jobb och fritid krävs för att må bra. För mig är balans mitt nyckelord, jag behöver lite av varje i lagom dos, då mår jag som bäst.

En helg som denna får gå i lugnet och vilats tecken. Att ständigt vara på tårna och bygga företag tar enormt mycket energi, därför kan det vara skönt att bara luta sig tillbaka och njuta av livets små detaljer. Yin och Yang som kineserna beskriver som livets ytterligheter, är något vi behöver för att nå vår fulla potential.