Till att börja med vill jag bara säga en sak – Vilken dag! Idag visade sig Fuerteventura från sin absolut bästa sida, helt underbart. Sol, 25 grader och en liten lätt bris från havet, såna här dagar är svårtrumfade. Temperaturen kan liknas vid en svensk högsommardag, och vi vet alla hur de känns.

Imorse började vi en skön frukost, denna gången i lugn och ro. Starttiden var inte förrän 09.50 så vi kunde sätta oss på uteserveringen och mysa med en ordentlig frukost. Sånt gör dagen väsentligt bättre. Sedan hoppade vi in i en taxi till Las Salinas, som var banan för dagen.  Det räckte med att man såg banan för att man snabbt kunde bilda sig en uppfattning om att detta skulle bli en markant skillnad från gårdagen. Vi skulle egentligen slå ut på 1.an men startern frågade vad vi hade i hcp och sen suckade han. Innan oss hade 8 fyrbollar gått ut och han sa att det skulle ta lååååång tid. Men som den spanjor han var så kom han på den briljanta idén att vi skulle slå ut från hål nr 10 istället. Sagt och gjort, vi slängde upp bagarna på ryggen och gick bort dit istället. Bakom oss kom några tyskar men han stoppade dem och sa att vi skulle slå ut först, världsklass! Vi smällde iväg 3 klockrena drives och dagen var igång.

Idag var vi bara 3 som spelade, Bosse som är vår eminente fotograf, valde att stå över för att istället plåta. Hans blygsamma kamera för endast 90 tusen kronor fick bekänna färg idag. Han låg, sprang, lutade sig och plåtade från alla tänkbara vinklar. Solresor lär få ett kartotek med fantastiska bilder. Sällan har jag träffat någon som brinner så mycket för nåt, ser fram emot att få se bilderna. Vi bjöd på rätt bra golf, framförallt Christer som sköt 69 slag (1 under par), jag fick nöja mig med 72 slag och Staffan noterade strax över 80 slag. Banan var väldigt omväxlande och kul. Skicket var riktigt bra och det märkes att de satsade på den. Vilken skillnad det blir på en bana när finishen är bra. Banans kännetecken är knixigheten, varje hål växlar utseende. För medelgolfaren måste den här banan vara perfekt, inte speciellt lång men väldigt rolig. Staffan och jag bestämde oss för att lira 18 hål till, så vi frågade caddiemastern om det var ok och vi fick klartecken.

Efter 36 hål kan jag lova att man lär sova gott inatt. Det känns redan nu att man lär vakna något stelare imorgon. Å andra sidan är vi här för att lira golf, så varför inte ta tillfället i akt när man väl får chansen. Ikväll blir det middag på hotellets restaurang som igår bjöd på strålande mat. Vi gick igenom buffén ordentligt och såg dessutom till att inte snåla med vinet. Det kändes onekligen imorse, men inte mer än att vi orkade lira 36 hål 🙂

Imorgon kommer vi att spela Las Salinas igen, därför tänker jag då ta tillfället i akt att berätta lite mer om vilka de andra personerna är. Nu dags för lite vila innan vi går ner och äter. På återhörande!