Dags att summera 2010, ett år som för mig var rätt bra! Efter ett antal mer eller mindre turbulenta år kan jag se tillbaka på det här året som stabilt. Varje år den här tiden vandrar tankarna tillbaka till hur det började. Om man som jag är van vid att det alltid händer väldigt mycket, får jag nog se det här året som ett konsolideringsår. Andra människor skulle nog se lite annorlunda på det, men turligt nog är vi människor olika skapta. Om jag får ge mig på en 5 i topp skulle den nog se ut enligt följande.

5) Bloggen: Sedan jag var liten har jag alltid älskat att skriva. Att dra igång den här bloggen och helt plötsligt få ett forum för tankar, åsikter, ideér och känslor är jag jättenöjd med! Många gånger har jag kommit på mig själv med att vilja uttrycka mig, men tankarna har fastnat i huvudet då jag inte har haft någonstans att vädra dem. Helt plötsligt blev det möjligt att börja skriva ner det som berör mig, även om jag mestadels väljer att hålla det till mitt liv som företagare.

4) Sociala medier: För mig har 2010 verkligen inneburit en ordentlig bekantskap med det sociala medielandskapet. Det paradoxala som jag upplever med mångas användande av sociala medier är att de endast refererar det andra skriver. Twitter är en kanal där jag ser 2 typer av användare. Dels typen som tycker, tänker och bidrar med intressanta åsikter och artiklar. Sedan är det typen som knappt har några åsikter själv utan endast spenderar tid med att bara länka det som andra skriver. En annan iakttagelse är att de flesta betonar värdet av att vara personlig men samtidigt är de väldigt opersonliga själv. I min värld handlar det om dialog med personlig prägel och inte bara jaga nya ”följare”. Jag tror att det kommer ske en automatisk sållning över tid, där man endast väljer att följa det som man anser vara intressant.

3) Den filmade platsannonsen: i november månad lanserade vi den filmade platsannonsen. Skälet till det är att vi under lång tid fått liknande frågor från människor som vi har intervjuat gällande klädstil, arbetsmiljö och vilken chef de ska träffa för intervju hos kunden. I väldigt många fall har vi människor ganska basala tankar, oavsett om vi ska på fest eller på intervju. Det rör sig ofta om just kläder, miljö och människor. Vi funderade länge på hur detta rent praktiskt skulle kunna gå till innan vi drog igång. Det visade sig sen bli en succé och väldigt många av de som vi har träffat har verkligen gett oss positiv feedback gällande det här. Vi har fått väsentligt många fler ansökningar på de jobb där vi har gjort en film än de som står utan. Nästa år ska vi lyfta det här långt mycket mer!

2) Nya  kollegor: Under året som har gått har vi mer än fördubblat antal anställda här på iNEED. Det känns helt fantastiskt att komma in på jobbet varje dag och möta så härliga, duktiga och underbara människor! Energi är någonting man inte kan få för mycket av. Jag blir lika stolt varje gång en kund eller kandidat berättar hur proffsigt bemött man blivit. Det kanske kan låta lite konstigt, men för mig är bolaget som min egen bebis. Som grundare av något kan man aldrig sluta tänka på det. Det blir en del av ens liv och det är både häftigt och jobbigt. Med nya kollegor kan man släppa en del av ansvaret och det känns dock väldigt skönt.

1) Arbetsglädjen: För mig var 2009 ett väldigt tufft år. Det hände en hel del saker som verkligen tog all min energi. Under våren 2010 kom någon slags ”jag bryr mig inte” känsla smygande och det var läskigt. Det tog mig dryga 6 månader att komma ur den känslan. Jag valde redan i våras att försöka släppa tankarna på företaget och hitta glädjen någon annanstans i stället. För mig blev golfen en utväg och jag tog upp tävlingsspelandet igen. Det gjorde att mina tankar successivt kunde skingras och mitt fokus förflyttades. Under hösten kom glädjen över jobbet tillbaka igen och nu är det roligare än någonsin 🙂 Livet är förunderligt och det är väl därför man inte kan låta bli att älska det så mycket!

Med dessa små tankar vill jag bara passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!!